Tether Tools in CHIP FOTO Magazine

“Computers met USB Type C zijn er al een tijdje en camera’s inmiddels ook. En nu is er ook een kabel van Tether Tools met USB-C aansluiting. Dus ‘ditch the dongle’ en sluit je camera rechtstreeks met een Tether Tools USB-C kabel aan op je laptop. USB-C heeft een groot aantal voordelen, zoals de afwezigheid van een boven- of onderkant. Dat is wel zo makkelijk aansluiten. Naast de hogere snelheid kan er ook meer stroom door Usb Type C. De meeste camera’s laten zich ook opladen via USB-C tijdens het tethered schieten. Je hoeft dus nooit meer je accu eruit te halen om op te laden of een reserveaccu mee te nemen. Tether Tools heeft drie soorten USB-C kabels: van USB-C computer naar USB-C camera, van USB-C computer naar gewone camera en van gewone computer naar USB-C camera. De kabels zijn direct verkrijgbaar bij de betere vakhandel.”