USB-C kabels, FAQ

Veel gestelde vragen over USB-C kabels

De USB-C kabels vliegen de winkels uit. Weg met de dongel en schiet tethered met je USB-C camera, bijvoorbeeld de Sony A7RIII en Hasselblad H6. Het is echt heel gemakkelijk. Maar let even op welke kabel je nodig hebt. Er zijn USB-C naar USB-C kabels, USB-C naar gewone 2.0 en 3.0 camera’s en USB 2.0 en 3.0 naar USB-C kabels. Hieronder lees je er meer over

Heb ik een TetherBoost nodig als ik schiet met een USB-C naar USB 3 Micro-B kabel?

Het korte antwoord is NEE. Bij gebruik van de standaard 4.6 meter USB-C naar 3.0 Micro B heb je geen TetherBoost nodig.  Maar wil je langer, dan kun je het beste eerst even nadenken.  Heb je aan 10 meter genoeg? neem dan de USB-C naar female kabel en de normale 3.0 naar Micro B.

(CUCA415 en CUC2515)

Wil je liever naar circa 15 meter, begin dan met de USB-C naar female kabel, een USB3 verlengkabel, de Booster en ten slotte de 3.0 naar Micro B kabel (CUCA415, CU3017, TBPRO-ORG-EU en CUC2515)

kijk ook even naar de onderstaande afbeelding. Langer dan 15 meter raden we op dit moment niet aan.

Welke kabel heb ik dan nodig voor mijn Nikon D800, Sony A7R III, Canon 5D Mark IV, Olympus OM-D E-M1 Mark II, Hasselblad H6, Fuji X-T2, Panasonic LUMIX GH5?

De comptabiliteits- pagina is compleet vernieuwd. Vul in welke camera je hebt, het model en of je op je computer een USB-C poort hebt of niet en de resultaten verschijnen in beeld, samen met een aantal suggesties.

https://www.tethertools.com/#

Ik heb al een tether kabel, kan ik die niet blijven gebruiken?

Natuurlijk.  Als je al een TetherPro USB kabel hebt, dan kun je die blijven. Ook handig als je overstapt naar een USB-C computer. Tethertools heeft een TetherPro USB-C naar USB-A female kabel van 4.6 meter waar je je huidige 2.0 of 3.0 kabel gewoon mee verlengt (een soort hele lange dongel dus). Het artikelnummer is CUCA415-ORG (of BLK)