3 “Must-haves” voor fotografen

Tethered schieten maakt het leven van de fotograaf een stuk makkelijker. Je kunt je foto’s gelijk laten zien aan je model, stylist of opdrachtgever zonder dat ze in je nek staan te hijgen, of dat je eerst de foto’s moet downloaden. Je kan gelijk compositie, focus en pose van je model checken. En bovendien komt het heel professioneel en efficiënt over op je model/klant. Je laat immers zien dat je fotografie onder de knie hebt en niets wil verbergen.

 

Hieronder 3 “Must-haves” voor serieuze fotografen.

1. De TetherBlock

Het meest frustrerende tijdens een fotoshoot is wel dat de kabel uit de camera schiet en de verbinding verbroken wordt. Niet alleen moet je opnieuw opstarten, maar erger is de schade aan de camera als er iemand over de kabel struikelt en je je camera laat vallen….

De TetherBlock lost dit op. Je kabel blijft perfect strak op zijn plaats. De TetherBlock is een dun plaatje met gleuven voor verschillende kabeldiktes, de USB3 kabel is namelijk dikker en stugger dan de USB2. Hij past op elke camera. En aan de onderkant zitten extra gaten om hem op je tripod mount te schroeven. Er is ook Arca uitvoering, waardoor je helemaal geen extra tripod mount meer nodig hebt.

Joe Edelman legt de tether block nog even uit

2. Een TetherPro USB kabel

De TetherPro USB kabels zijn gemaakt voor fotografen, van de best mogelijke kwaliteit (goed afgeschermd) om snelle en stabiele overdracht te waarborgen ook over langere afstanden. Tethered schieten staat niet voor niets synoniem aan Tether Tools. Er zijn meer dan 16 verschillende uitvoeringen, voor USB en USBC computers, en voor USB2, USB3 en USBC camera’s.

3. De Tether Tabel Aero, laptop tafel

Met deze tafel kun je je laptop veilig en stabiel op elk statief zetten. Ideaal voor dagelijks gebruik in de studio, maar ook mee te nemen op locatie. Gemaakt van oersterk T6 Aerospace aluminium in zilver of matzwart is hij een aanwinst voor elke fotograaf. Te koop in diverse formaten, maar ook als pakket compleet met accessoires als haken, een bekerhouder, harddisk houder en nog veel meer. Levenslang garantie

 

Tether Tools is te koop bij de beter foto vakhandel en bij ambassadeur Frank Doorhof

Voor hulp bij de juiste kabel ga naar tethertools.com/# en klik op “Search By Camera”