Life-saver de Tetherblock (TB-MC-005 en TB-QR-004)

Niks is zo erg als dat je tethered verbinding verbroken wordt tijdens het fotograferen. Soms moet je alles op nieuw opstarten en ben je foto’s kwijt. En dan heb ik het nog niet over eventuele schade aan de USB poort van je camera als hij op de grond valt omdat iemand op je kabel gaat staan.

Tether Tools Pro en fashion fotografe Lindsay Adler gebruikt hem altijd en stimuleert ook haar stagiaires en assistenten om hem te gebruiken tijdens al hun tethered shoots.

 

Hoe werkt de TetherBlock?

 

De TetherBlock is ontworpen om te voorkomen dat je kabel losschiet uit je camera. Je legt de kabel eenvoudig in de juiste gleuf en schroeft hem vast onderaan de camera. Met een muntje of schroevendraaier zet je hem nog vaster. Nu je kun je veilig uit de hand schieten of hem op een statief zetten zonder bang te zijn dat je kabel losschiet. Er zijn 2 versies. Eén met ingebouwde arca mount (TB-QR-004), zodat je het standaard plaatje niet meer nodig hebt en een normale versie (TB-MC-005). Deze heeft extra verschillende schroefgaten zodat je hem op een afwijkende mount kan schroeven.

 

Sommige merken leveren al een soort Jerk Stopper mee, maar deze is niet altijd geschikt voor Tether Tools kabels omdat die een dikkere en beter afgeschermde plug hebben. De Tether Tools kabels zijn maximaal 4.6 meter, terwijl de meegeleverde kabel vaak korter (en dunner) is.

 

Andere voordelen zijn:

 

  • De TetherBlock is gemaakt van 1 stuk T5 aerospace onverwoestbaar aluminium
  • Past op elke mount met een 1/4 “ – 20 or 3/8 thread mount
  • Meerdere gleuven voor verschillende diktes kabel
  • Ook geschikt voor firewire of HDMI kabels
  • Antislip voetjes zodat de camera niet beschadigd
  • Levenslange garantie.

 

 

De TetherBlock lijkt misschien duur, maar als de usb poort van je camera stuk is, kost dat meestal meer, en ben je de camera ook weken kwijt.

Alleen in November en December 2018:

TetherBlock met 10% korting

bestellen via mail