Food fotograferen? Hoe dan?

Met de simpele Overhead Shot Setup van Tether Tools .

 

Borden met eten fotograferen of producten van bovenaf wordt nu een peulenschil met de Overhead Shot Setup van Tether Tools. In dit artikel lees je oe dat kan en krijg je informatie of wat je nodig hebt om je eigen simpele setup te maken.

Je ziet het overal ; in kookboeken, tijdschriften, etalages, en op menu’s in restaurants: de foto van bovenaf. Overhead shots zijn vooral populair bij food fotografie, maar ook om voor product fotografie is deze trend steeds meer in opkomst. Je ziet het ook steeds meer op social media.

Heb jij alles in huis om een overhead shot te maken? Dit artikel gaat er over.

Om een goede overhead shot te maken moet je camera goed boven je onderwerp hangen en recht naar beneden kunnen schieten. Dit krijg je als mens nooit zelf voor elkaar. Je kan natuurlijk je arm heel ver uitstrekken, maar dan ben je wel de meeste controle kwijt om consistent te zijn en je krijgt er vast een lamme arm of zere rug van.

De Rock Solid Cross Bar Side Arm, lost dit probleem voor je op. Hij maar liefst 63cm zodat je je statief op een veilige afstand kunt zetten. Op de onderstaande foto hebben we de Arm op een standaard light statief gezet met de Rock Solid Baby Ballhead Adapter. De camera zit stevig vast op de ballhead/tripod mount aan een zijde van de Corss Bar Side Arm. De oranje kabel is natuurlijk voor tethering.

Tethering is een must met dit soort fotografie. En als je camera verbonden is met je computer kun je op afstand: focus checken, camera setting bekijken en natuurlijk laten schieten.

Hoe doe je het dan?

  1. begin gewoon! Je kan het altijd aanpassen. Zet je product neer.
  2. Zet je statief neer
  3. Zet je Rock Solid Cross Bar Side Arm stevig op je 3/8” kop van je tripod. Je kan ook een lamp statief gebruiken met een Rock Solid Baby Ballhead Adapter
  4. Maak de cameraballhead vast aan de Arm, en klik daar je camera op
  5. Sluit je USB kabel en Jerkstopper camera support aan op je computer en start je tethering software op
  6. Maak de eerste foto vanaf je computer en kijk of de camera goed staat. Check ook je licht en of je product nog mooi in beeld is.

Makkelijk toch?

Dus wat heb ik nodig?

* Een camera statief, eventueel kan dat ook een lamp statief zijn met een Rock Solid Baby Ballhead Adapter (RS623). De adapter heeft een 3/8” mounting optie. * De Rock Solid Corss Bar Side Arm heeft een 3/8” schroef aan beiden zijden en een gekartelde basis plaat om snel en makkelijk te monteren met een dubbele schroef met pal om de arm op zijn plaats te houden. (RSTAA2)

* Een tether kabel naar keuze met de JerkStopper camera support om verbinding te maken en te houden met je computer. Bv de CU5451 en de JS020

* Computer en tethering software, bijvoorbeeld Light Room, Capture One of iets anders

* camera en evenuteel een ballhead voor je camera (ballhead zit standaard op je camera statief, je verplaatst hem allen naar je Arm