Wanneer en waarom heb ik de TetherBoost nodig?

When and Why is the TetherBoost Necessary?

Voor elke fotograaf zijn technische problemen met een verbroken tether verbinding heel frustrerend. Helemaal als de klant op de set staat mee te kijken. Een langere kabel dan 4.6 meter is ook erg gewenst, maar werkte vaak niet met de moderne USB3.0 camera’s zoals Nikon, Canon, Phase One en nog meer merken.

Gelukkig is er de TetherBoost Pro. De beste oplossing om USB3.0 uitdagingen te lijf te gaan. Met de TetherBoost heb je een gegarandeerde, betrouwbare en snelle USB3.0 verbinding tussen je DSLR, Mirrorless of Digitale Achterwand en je computer.

NYC digitech George Brooks legde in een blog nog eens uit waarom fotografen de TetherBoost nodig hebben.

“Als je een USB2.0 camera hebt, zoals de Canon 5DMark III of een camera uit de Sony A7 serie, dan is de TetherBoost eigenlijk helemaal niet nodig. USB2.0 kabels gebruiken maximaal 500mA en dat komt zelfs uit de zwakste USB poorten van bijvoorbeeld de MacBook Pro of iMac. Maar met moderne camera’s zoals de Nikon D810, Canon 5DMark VI en andere camera’s met USB3.0 kun je een probleem verwachten omdat USB3.0 apparaten maximaal 900mA geven.

En dat is geen probleem voor de zwaardere Mac Pro of PC’s, maar de USB poorten op een MacBook Pro en iMac sturen gewoon niet genoeg stroom naar de USB poort. Vaak gaat het met een 4.6 meter kabel wel goed, maar zodra de verbinding langer wordt kunnen er problemen ontstaan. En daar is de TetherBoost de oplossing voor.

Voor DSLR camera’s die USB3.0 Micro B gebruiken is het mijn ervaring dat de TetherBoost onmisbaar is als je langer dan 4.6 meter kabel gebruikt met een MacBook Pro. Ik zet hem altijd gelijk tussen voor de shoot en ik gebruik hem ook voor mijn Mac Pro, gewoon voor de zekerheid.

Externe stroom is meestal niet nodig om de TetherBoost te gebruiken. Mijn ervaring is dat ik wel iets meer stabiliteit krijg met mijn camera met USB3.0 micro B aansluiting”

Hoe installeer ik de TetherBoost als ik een langere kabel gebruik?

In deze afbeelding lees je alles over welke kabels je nodig hebt als je je USB3.0 of USBC kabel wilt verlengen. Begin aan de rechterkant met lezen, dus eerst bij je camera en eindig bij de laptop of pc aansluiting.  Soms heb je dus meerdere TetherBoosts nodig. 

De TetherBoost wordt geleverd met 1 JerkStopper Extensions Lock waarmee je je USB3.0 kabel goed kunt verlengen en de aansluiting kunt beschermen

Er is ook een uitgebreide PDF waar elke mogelijkheid beschreven wordt