3 Must Have accessoires voor je nieuwe camera.

3 Must-Have Accessories for Your New Camera

Heb jij jezelf getrakteerd op een nieuwe camera? Ben je overgestapt op een ander merk? Of begin je net met fotograferen? Dan zijn de onderstaande Tether Tools artikelen de allereerste accessoires die je nodig hebt. In dit artikel helpen we je hoe je snel en makkelijk de juiste kabel vindt en wat je nog meer nodig hebt om tethered te schieten.

Als professional heb je de juiste tether kabel nodig. Helaas hebben niet alle camera’s dezelfde aansluiting. Gebruik de “find you cable” (link) tool op de tethertools.com website om de juiste kabel te vinden. Vul je merk en model van je camera in en welke aansluiting je computer heeft (USB of USBC) en je krijgt 2 mogelijkheden. Een losse kabel of een starter kit

Must Have 1

Waarom zou ik een starterkit nemen in plaats van  een kabel?

In het starterkit zit de juiste kabel voor jouw camera en computer. De kabel is van zeer goede kwaliteit en gemaakt om je foto’s snel en veilig naar je computer te sturen als je tethered schiet. De vergulde connectoren zorgen dat er geen signaalverlies of fouten optreden.

Er zit ook een JerkStopper Camera Support in. Deze handige clip verminderd de spanning op je kabel zodat de plug altijd goed blijft zitten.

De JerkStopper USB support doet het zelfde aan de computer kant. Helaas is dit alleen USB (geen USBC) en kost dit je wel een extra USB poort (dus je bent er 2 kwijt). Op verzoeken ruilen we deze JerkStopper om voor bv een Clip On, die je aan je tafeltje schuift.

In de StarterKit zit ook een setje kabelbinders (10 stuks). Hiermee kun je de meeste kabels bij elkaar binden, en niet alleen USB maar ook HDMI en andere kabels (tot 4,6m) Dit alles zit mooi opgeruimt in een Cable Oganization Case. Een mooie draagtasje om je kabels en kleine accessoires bij elkaar te houden en te beschermen. Dankzij het venster kun je zien wat erin zit, en je kan hem ook als gewicht voor je statief gebruiken

Must Have 2

De Tether Block

Elke fotograaf die tethered schiet weet hoe vervelend het is als de kabel uit de camera valt. Niet alleen kunnen je foto’s weg zijn, moet je je computer restarten, maar bij een flinke ruk kan je poort ook beschadigen. De JerskStopper Camera Support lost dit goed op, maar beter is de Tether Block. 

De Tetherblock heeft verschillende gleuven waardoor je je kabel onder je camera vastschroeft (zie bovenste foto). Er zijn 2 uitvoeringen: een gewone met extra gaten op op een statief mount te zetten en de Arca uitvoering, die standaard op een Arca statief past. Bestel de gewone Tether Block hier en de Arca

Must Have 3

Software

Er zijn veel software pakketten die tethered schieten ondersteunen. Vaak wordt er een cd bij je camera geleverd, maar je kan ook heel makkelijk tethered schieten naar Lightroom (wel even aanzetten) Tether Tools heeft een Find your Software Tools die alle mogelijkheden voor jouw camera presenteert.

Veel  plezier met fotograferen!