Kan ik mijn camera op tetheren naar mijn tablet?

Tether Tools heeft diverse accessoires om je tablet op een statief te mounten.

Daar zijn wel oplossingen voor, maar hangt af van wat voor tablet je hebt. Met de iPad kan je Phocus Mobile 2 installeren en je Hasselblad via usbc aansluiten. Ook als je een Wacom Cintiq tablet hebt kun je elke tetheringsoftware die compatible met windows is, gebruiken. Zie ook de website van Wacom Cintiq. Als je een Windows Surface Pro tablet hebt kun je vaak ook tetheren.

En kijk ook eens goed naar de specificaties van je camera, de Sony kan met Play Memories live naar een tablet schieten. En ook sommige Nikons hebben een ingebouwde functie.

Als je Lightroom Classic CC op je computer hebt staan en Lightroom Mobile of je tablet, dan kun je via Creative Sync automatisch je foto’s updaten naar je tablet. Datzelfde kan Capture One met de Capture One Pilot app.

Maar over het algemeen kan het niet, en heb je hulp nodig van bijvoorbeeld de Case Air (voor Canon en Nikon) of de Air Direct (ook voor andere merken)