Wat is nu beter, fotograferen met kabel of draadloos?

Allebei hebben ze voor- en nadelen. Draadloos fotograferen is fijn als je de camera op een bijzonder standpunt wilt hebben en je bent zelf, als fotograaf natuurlijk lekker mobiel. Denk aan situaties buiten of drukke omgevingen met veel mensen. Want waar veel mensen zijn is de kans op struikelen over de kabel groot. Dus wireless is veiliger voor de fotograaf en zijn team, maar natuurlijk ook voor modellen en eventuele klanten.

Sinds kort is er de Air Direct, draadloos schieten voor (bijna) all camera’s. Werkt met een Canon accu en kun je makkelijk mounten aan je TetherBlock. Je kunt zelfs je draadloos netwerk bridgen, zodat je laptop of computer nog steeds op internet kan. Bekijk de NL video over de Air Direct.

Frank Doorhof maakt een NL video over de Air Direct https://youtu.be/Jqli0RhmsO4

Het opzetten van het draadloos netwerk is even wat meer werk dan “tethered capture” opstarten in Lightroom. Maar vrijheid is natuurlijk onbetaalbaar (knipoog). Voor Canon en Nikon is een app beschikbaar voor tablet en smartphone. Alhoewel sommige merken hun eigen draadloze oplossing hebben werken die niet altijd even makkelijk en stabiel. En dat doet een hardware oplossing van Tether Tools wel.

Tetheren met een kabel is bijna altijd sneller en betrouwbaarder. Er is immers geen storing van andere wifi netwerken. Ook is backuppen en meekijken op een grote monitor makkelijker. Helaas ben je wel gebonden aan een bepaalde lengte. Sommige USB-C camera’s zoals de Nikon Z6 werken echt niet met een kabel langer dan 4,6 meter. Dus dan moet je iMac maar dichterbij. Daar zijn ook speciale tafeltjes voor šŸ™‚ of je hangt je iMac aan een statief met wielen.

Kies de juiste kabel op TetherTools.com Search By Camera

Als laatste is tetheren met kabel vaak ook een heel stuk goedkoper.

Wil jij advies wat voor jou de beste oplossing is? Bel me of ga langs bij een van de verkooppunten.