Welke tethering software past bij mij? Deel 2

Welkom terug! Dit is het tweede deel van welke tethering software er te beschikbaar is in 2020, lees hier deel 1 .

Goede tethering software begint met je camera. Weet je niet welke software je moet hebben? Je bent hier op de juiste plek. Dit artikel behandelt de beste tethering software die beschikbaar is voor jouw computers en apps die gemaakt zijn voor je mobiele apparaten.

Elke software- of app voor mobiele apparaten is gemaakt voor bepaalde cameramodellen en besturingssystemen. We raden je aan om de compatibiliteit van de softwarefabrikant te controleren om ervoor te zorgen dat je dat kiest die voor beide voor jouw camera en jouw besturingssysteem van jouw computer of mobiele apparaat, past. Niet alle software is beschikbaar voor alle cameras en met alle besturingsystemen. Je kan dit het beste controleren voordat je het gaat downloaden.

Vergeet niet om ook deel 1 te lezen

DSLR Controller

Tethered controle van Canon naar mobiele apparaten is mogelijk met DSLR Controller. Android of iOS, het kan beide. Controleer op de compatibiliteit van jouw canon toestel en hou er rekening mee dat ze verschillende websites hebben voor Android en iOS. Volledige controle over de camera instellingen, scherpte instellingen, beeldcontrole, weergave filters, LiveView en geavanceerde instellingen.

DSLR Controller – kijk hiervoor; Android, Canon en iOS, Canon

DSLR Remote Pro (Breeze Systeem)

Breeze systeem bied een brede selectie tethering software voor Cannon camera’s voor Windows. Breeze heeft een groot bereik aan fotobooths, opties voor het vastleggen op afstand, medere tethering camera’s en fotobooth software voor mobiele apparaten. Alle softwaregegevens en cameracompatibiliteit zijn te vinden op Breeze Systems.

DSLR Remote Pro (Breeze Systeem) – kijk hiervoor; Windows, Canon

Lumix Tether by Panasonic

Panasonic Lumix Tether software kan gebruikt worden op Win en Mac (OS Catalina 10.15 op dit moment). Check wel even de meest up-to-date informatie van Panasonic. Zowel tethered fotografie is beschikbaar als live view-streaming in Beta.

Lumix Tether – controleer op compatibiliteit hier en hier

Nikon Camera Control Pro 2

Nikon Camera Control Pro 2 is een volledig uitgerust tethering software pakket met volledige controle over alle camera instellingen. Beschikbaar voor Windows en Mac (pre-Catalina 10.15).

Nikon Camera Control Pro 2
Kijk hiervoor; Windows, Mac

Olympus Capture

Camera controle, live weergave, tethering en gemakkelijke verbinding met andere software die bestandsbeheer ondersteunt, zoals Capture One en Lightroom. Ondersteunt Camera shootiong styles en scenes.

Olympus Capture – klik hier om de compatibiliteit: Windows, Mac.

Pentax Tethered Capture plugin voor Adobe Lightroom, plus apps naar mobiele apparaten

Plugin voor vastleggen via tethering via Mac (voor Catalina 10.15) naar Adobe Lightroom. Controleer eerst de compatibiliteit met Adobe. Adobe verwijst gebruikers terug naar de camera fabrikanten voor de meest actuele informatie over tethering mogelijkheden.

Pentax – klik hier voor de compatibiliteit te controleren ;  Adobe Lightroom Plug-In, pre- Catalina OS Mac. Bekijk zeker hun apps voor tethering op een mobiel apparaat.

Phocus Mobiel 2 voor Hasselblad

Phocus mobiel 2 biedt tethering aan voor de Hasselblad X1D II 50C en CFV II 50C die via USB of Wi-Fi zijn aangesloten op een iPad Pro of iPad Air (2019). Ruime mogelijkheden voor onbewerkte bewerking, importeren van afbeeldingen en camera besturing. Voor Hasselblad Wi-Fi-camera’s van voor 2019 kun je de originele Phocus Mobile-applicatie gebruiken.

Phocus Mobile 2 – kijk hiervoor; iOS, Hasselblad

Promote Systems USB Tether voor Lumix

Camera controle, beeldoverdracht en een beeld download voor geselecteerde Panasonic Lumix cameras, kan met Win en Mac (pre-Catalina).

Promote systeem USB Tether – kijk hiervoor; Windows en Mac – pre-Catalina OS, Panasonic

SofortBild

SofortBild is een gratis tethering software voor Mac gebruikers met Nikon camera’s. Deze robuuste en betrouwbare software biedt volledige controle over vele camera instellingen, bracketing, time lapse-intervallen en beeldcontrole. Sofortbild ondersteunt zelfs LiveView met compatibele camera’s. Eenvoudige instelingen om te importeren in Aperture en Iphoto van Apple (automatisch importeren in Adobe Lightroom wordt mogelijk gemaakt door de functie voor bekijk map van Lightroom in te stellen).

SofortBild – kijk hiervoor; Mac – pre Catalina OS, Nikon

Sony Imaging Edge

Sony Imaging Edge biedt camerabediening, LiveView, RAW-beeldbewerkingen, beeldoverdracht, verschillende weergave-opties en meer.

Sony Imaging Edge – kijk hiervoor; Windows, Mac, Sony Alpha

TetherPro

TetherPro biedt een volledige tetheringscontrole met Nikon- en Canon- camera’s op een windows-pc. Inclusief geavenceerde functies zoals bracking, LiveView, histogram, foto ordening. Alles voor een superieure werkruimte.

TetherPro – kijk hiervoor; Canon, Nikon, Windows