Smart Shooter plug-in voor Lightroom Classic

Nieuwe Smart Shooter plug-in voor Lightroom Classic

Vanaf heden is er de TetherTools Smart Shooter 4 plug-in voor Lightroom. Waarmee Sony gebruikers voor het eerst de kans krijgen om rechtstreeks in Lightroom Classic te Tetheren. Deze functie wordt ingebouwd in alle licenties die via dealers worden verkocht.

Deze integratie met de Smart Shooter plug-in vormt een aanvulling op de Lightroom Classic functionaliteit en biedt:

  1. Compatibiliteit met Sony-camera’s: Gebruikers kunnen hun Sony camera zien in de Lightroom Classic tetheringbalk. Zo kunnen ze beelden rechtstreeks in Lightroom Classic opnemen zonder enige extra configuratie of set-up.
  2. Lightroom-presets automatisch toepassen: Nikon- en Sony-shooters kunnen met deze plug-in afbeeldingen onmiddelijk importeren in Lightroom Classic catalogi. En kunnen een LR-preset in realtime toepassen. Dit bespaart tijd in vergelijking met alternatieve oplossingen waarvoor “watch” folders nodig zijn.
  3. Opslaan op kaart en computer tegelijkertijd: Smart Shooter kan beelden gelijk opslaan op zowel een computer als een camera- geheugenkaart. Dus gelijk een back-up.
  4. Geavanceerde tethering functies: Start uw tethering sessie vanuit Smart Shooter om te profiteren van de geavanceerde tethering functies. Dat zijn onder andere: multiloep weergave, live weergave, geautomatiseerde scripts, verbeterde camerabediening en meer, terwijl u toch direct beelden naar Lightroom overbrengt.
  5. Barcodescanner: Automatische barcodescanner of QR-codes, door de cameralens en pas de codegegevens rechtstreeks toe op de beeldgegevens. Automatiseer de workflow, verbeter de organisatie en bespaar tijd in de postproductie.
  6. Connectiviteit met meerdere camera’s: schakel naadloos tussen max. 8 camera’s in Lightroom of bedien en activeer gelijktijdig max. 8 camera’s vanuit de Smart Shooter interface.

Meer informatie hier