De 4 voordelen van tethered fotograferen bij school/ evenement of product fotografie

Een dag in het leven van een school/evenement of product fotograaf kan hectisch en soms een beetje stressvol zijn. Het voor de camera halen van honderd tot duizenden mensen om een belangerijke herinnering vast te leggen, of snel producten te fotograferen vereist een snelle, strategische workflow.

Grootschalige fotografie wordt steeds competitiever, niet alleen vanwege de eer voor het creëren van die levenslange aandenkens voor onderwerpen en hun families, maar ook omdat het een lucratieve onderneming kan zijn als je het goed doet. De sleutel tot een succesvol grootschalige fotografiebedrijf is een efficiënte workflow die hoge kwaliteit oplevert. Tetherting-opnamen zijn bedoeld om je te helpen dit doel te bereiken.

Belangrijkste voordelen van fotograferen met tethering voor fotografie met grote volumes

  1. Opname van betere kwaliteit in minder frames

Een hoge kwaliteit foto is het doel van elke fotograaf. Voor fotograferen met een hoog volume kan de beeldkwaliteit echter vaak een verkoopkans maken of breken. Evenement fotografie, zoals fotografie van de kerstman of paashaas, en cruiseschipfotografie zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beslissing van de klant om een foto te kopen nadat deze eerst heeft bekeken.

Als er iets mis is op de foto, is het mogelijk dat de klant de afdruk niet koopt. Dit is waar tethering je zeker kan helpen ervoor te zorgen dat alles in ieder geval technisch correct.

Tethering biedt je een manier om de focus, belichting, compositie, kleur en details van je onderwerp in hoge resolutie op een groter scherm te bekijken terwijl je fotografeert. Je kunt dan de nodige aanpassingen maken voordat je onderwerp de set verlaat, en je kunt er zeker van zijn dat je de nodige opnamen in minder frames hebt gemaakt.

2. Een snellere workflow

Wanneer je tethert, worden afbeeldingen rechtstreeks naar je computer overgebracht, wat jouw workflow onmiddellijk versnelt door de stap van het overbrengen van je afbeeldingen vanaf een geheugenkaart te omzeilen. Dit zorgt er ook voor dat jouw afbeeldingen veilig zijn voor een mogelijk beschadigde geheugenkaart. Bovendien kun je tegelijkertijd een back-up van jouw afbeeldingen maken op een externe harde schijf terwijl jij ze vastlegt, een extra veiligheidsmaatregel.

3. Beter georganiseerd

Privacywetten staan doorgaans alleen toe dat een school informatie zoals het klaslokaal, de leraar, het cijfer en de leerling-id van elke leerling van tevoren aan fotografen verstrekt, waardoor gegevensbeheer moeilijk kan worden. Tethering biedt echter een gemakkelijke, nauwkeurige en georganiseerde manier om aan de deze te voldoen.

Zodra een fotograaf de student-Id informatie heeft ontvangen, kan hij deze importeren in Flow by PhotoLynx of GotPhoto en streepjescodes of QR-codes genereren op bladen die overeenkomen met student-ID’s, die onder docenten kunnen worden verspreid. De docenten kunnen ze vervolgens aan elke respectieve student geven voor de fotoshoot. Wij zijn nog bezig om te kijken welke partijen in Nederland dat kunnen.

Op de fotoshoot-dag gebruikt de fotograaf Smart Shooter 4 PRO om de streepjescode of QR-code van een leerling vast te leggen en te lezen. De software koppelt die code vervolgens aan alle volgende gemaakte opnamen totdat een nieuwe streepjescode of QR-code wordt vastgelegd. Wanneer de fotograaf naar een bepaalde map fotografeert, kunnen de afbeeldingen automatisch worden geïmporteerd in Flow by PhotoLynx of GotPhoto en worden gekoppeld aan de studentenformatie die eerder in het platvorm is geïmporteerd.

4. Een strakke, flexibele opstelling

Bij fotografie met grote volumes is het belangrijk om vooruit te plannen, zodat jij voorbereid bent op mogelijke scenario’s of veranderingen die zich kunnen voordoen op de dag van jouw opname, zoals het opnemen in een kleedkamer, bibliotheek of sportschool waar geen stroom in de buurt is of een stopcontact mogelijk niet beschikbaar. Een laptop van stroom voorzien of batterijen opladen kan een probleem zijn. Er kan echter mobiele stroomoplossingen voor u beschikbaar, zoals de Case Relay Coupler Bundle, waarmee je camera continu van stroom kunt voorzien met een externe accu of ACpower, en de Onsite Versa Mount Complete Bundle 110V die je voorziet van netstroom (ook beschikbaar in Nederland, informeer naar de mogelijkheden). Die je voorziet van AC power en USB-laderopties aangedreven door een batterijpakket.

Als het gaat om het tetheren van werkplekopstellingen voor fotografie met grote kwaliteit, heb je heel veel opties. Twee van de meest populaire opties waarmee fotografen met een hoge kwaliteit mee werken zijn de High Volume Tethering Kit en de High Volume Wireless Tethering Kit.

De High Volume Tethering Kit is perfect voor de kwaliteitsfotograaf die meer opnameruimte heeft en wil tetheren aan een laptop en tegelijkertijd een back-up van beelden wilt maken op een externe harde schijf. Als je een opnamen maakt in een omgeving met beperkte ruimte waar kabels een struikel gevaar kunnen opleveren, of als jouw camera zich meer dan 10 meter van je computer bevindt, kan draadloos fotograferen naar een tablet met de High Volume Wirelesss Tethering Kit een betere opticien voor jouw zijn. Met slechts een kleine vertraging van een tot twee seconden in beeldoverdracht vergeleken met het gebruik van een tetheringkabel. Krijg je nog steeds snelle beeldoverdracht met een handige draadloze optie.

Laat uw grootschalige fotografiebedrijf groeien met een aangepaste tetheringoplossing

Van afbeeldingen van betere kwaliteit met minder opnamen en een snellere workflow tot een betere organisatie en gegevensbeheer met behulp van een verscheidenheid aan flexibele instellingsopties voor tethering. Tethering is gemaakt voor de grootschalige fotograaf. Lees meer over hoe jouw grootschalige fotografiebedrijf kunt laten groeien door The High-Volume Photographer’s Guide to Tethering te downloaden.