Technische tip: Smart Shooter 4 + Sony + Air Direct

Vertaling van Cathering Sly, zij is een fine art fotograaf en tevens manager bij de technische support van Tether Tools.

Vandaag tether ik met mijn Sony a9 naar Smart Shooter 4 via de Air Direct. Ik leg je uit hoe ik dat opzet.

Ik heb de Air Direct-kabel op mijn A9 aangesloten en ik heb verbinding met de Air Direct via Wi-Fi en ik ben verbonden met de Air Direct Utility (ADU) die op mijn pc draait. Dus nu ben ik klaar om de Smart Shooter 4 (SS4) te openen. Daarom zet ik nu pas de camera aan en de software herkent de camera direct. Je kunt checken of het werkt want de naam van het cameramodel wordt nu vermeld onder actieve camera. Zie onderstaande afbeelding.

Sony-camera’s houden een afbeeldingsvoorbeeld op de achterkant van de camera en sturen afbeeldingen naar SS4, in tegenstelling tot Nikon- en Canon-camera’s. Maar je kunt dit aanpassen door de optie: Storage + Card Preview-instellingen in SS4 te gebruiken lees hier meer.

In Sony-camera’s kun je aangeven waar de afbeeldingen worden opgeslagen, je zult zien dat de vervolgkeuze-lijst opslag in SS4 grijs wordt weergegeven. Zie onderstaande afbeelding.

Je kiest jouw opslagopties in de menu-opstellingen van jouw camera. Kies, afhankelijk van jouw specifieke Sony model, eerst de beeldkwaliteit onder Bestandsindeling en kies vervolgens de locatie voor Still Img. Bewaar Best. in de de PC Remote-instellingen. Raadpleeg uw gebruikershandleiding voor je specifieke Sony model voor de exacte details. Aangezien niet alle Sony alpha-camera’s identieke menu-instellingsopties hebben. zie onderstaande afbeelding.

Terwijl ik mijn beeldkwaliteit instel, wil ik in gedachten houden dat ik tethering via wifi gebruik. Dus ik wil de kleinste bestandsgrootte kiezen die nodig is voor mijn afbeeldingen. Kleinere bestanden betekenen snellere overdracht. Nu ben ik klaar om te tetheren!

Bekijk de leerzame informatie over Camera RAW File Sizes, plus informatie over Smart Shooter 4, inclusief een gratis proefperiode van 30 dagen en meer informatie over het gebruik van jouw Air Direct.

Smart Shooter 4

Air Direct