4 Must-Haves voor Food Fotografie (ook handig voor product fotografie)

Nu we minder met modellen en mensen kunnen werken vanwege de COVID19 pandemie. Stappen fotografen massaal over op Food fotografie (eten) en product fotografie. Die opdrachten kunnen natuurlijk wel doorgaan en het is hartstikke leuk om te doen. Eten en producten blijven natuurlijk ook lekker stil staan/liggen.

Tethered schieten maakt het fotografie proces nog makkelijker. Je foto’s staan gelijk op je computer en je kan dus direct de compositie checken en of het licht naar wens is. Bovendien heb je vaak een team om je heen van bijvoorbeeld opdrachtgever (restaurant houder), food/product stylist, een assistent en jezelf natuurlijk. Die kunnen zo ook gelijk meekijken.

We beginnen bij iets wat je sowieso (altijd) nodig hebt.
Een kabel en de Tether Block.
De Tether Tools kabels zijn de beste in de markt, en speciaal ontworpen voor fotografie. Snelle overdracht en stabiliteit zijn de belangrijkste kenmerken van de TetherPro kabels. Door de oranje kleur zijn ze ook goed zichtbaar in donkere studio’s.

TetherPro kabels zijn ook beter afgeschermd als standaard kabels

Fotografen bewegen veel door de studio, en struikelen over de kabel is snel gebeurt. Daarom is de Tether Block de tweede must have.. Er zijn 2 uitvoeringen, eentje met een Arca lock voor Arca statieven en eentje met extra gaten voor andere mounts. De TetherBlock houd je kabel op zijn plaats.

Rock Solid 2-Head Cross Bar Side Arm

Van kookboeken, en magazines tot mooie etalages, zelfs bij de groentenboer. Een Flat Lay foto ofwel een foto van bovenaf is populair. Met zo’n overhead shot kan je ook een heel mooi opgemaakt bord met eten laten zien. In Amerika noemen ze dit ook wel “knolling photography”. Je ziet ze ook veel op social media en op websites.

Enfin, hoe maak je nu makkeijk en goed zo’n shot?

Je hebt een tripod nodig met de Tether Tools Rock Solid Corss Bar Side Arm (RSTAA2) zie de eerste foto.

Deze arm is 63.5cm in lengte en zorgt ervoor dat je je camera vertikaal kan opstellen voor een mooie overview shot. Omdat je dan niet meer door de viewvinder kan kijken is tethered schieten wel een vereiste. De camera is ook te ver weg om door de open geklapte display te kijken. En zelfs als dat wel kan, kun je een lelijke schaduw vanzelf zien. Dus laat je kabel langs de arm lopen en dan langs je statief naar beneden.

Ja maar, hoe laat ik de trigger dan afgaan?
Heel simpel, als je tethered schiet kan je via de computer je camera bedienen. Dus niet alleen de foto maken maar ook instellingen aanpassen. Nog makkelijker wordt het met een draadloze oplossing.

Draadloos schieten
Met de Case Air of Air Direct kun je je camera draadloos bedienen, zelfs vanaf je smartphone of tablet (alleen voor Canon en Nikon)

Meer inspritie vind je in de gratis Insitght + Inspiration Guide: Food & Product Photography, met artikelen over dit onderwerp, BTS video’s, licht opstellingen en veel meer.

Download op : www.tethertools.com/guide

Advies nodig? vraag je lokale dealer of neem contact ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.