5 redenen waarom tethering je productfotografie business laat groeien.

Wil jij sneller en efficiënter productfoto’s maken? En minder tijd besteden aan retouching? Er zijn veel redenen waarom tethering je workflow kan verbeteren, maar hier is de top 5 van mogelijkheden die je workflow verbeteren en je business laten groeien .

Tether Tools Kit Setup
Tether Tools 2012

Als je je product fotografie business wil laten groeten zijn een goede foto’s natuurlijk belangrijk. Marketing ook. Maar daarmee alleen kom je er niet. Een efficiënte workflow om snelle, goede en altijd dezelfde kwaliteit foto’s te leveren is minstens zo essentieel. Hiermee kun je je concurrentie een stap voor zijn.

5 redenen waarom tethering je productfotografie business laat groeien

Natuurlijk zijn er een heleboel voordelen aan tethered schieten. Maar hier zijn onze favoriete 5.

 1. Meer hoge kwaliteit foto’s in minder shots.
  Als je tethered schiet zie je gelijk je foto’s op een groot scherm. Dat is natuurlijk veel duidelijk dan op je display op je camera. Je kunt nu steeds je focus, kleur, exposure, details en compositie checken en direct aanpassen. Zo hoef je dus minder foto’s te maken om het gewenste resultaat te halen. Dit scheelt een hoop tijd

  Een van de voordelen vanTether Tools tethering software Smart Shooter is de “multi-loupe” view. Hiermee kun je op meerdere plekken in je beeld de focus checken.
 2. Snellere workflow.
  Tethering bespaart niet alleen tijd doordat je je foto’s gelijk ziet en je ze dus niet van je geheugenkaart naar je computer hoeft te sturen. Maar zorgt er ook voor dat je je shoot niet over hoeft te doen als je kaart ineens corrupt is. Dat komt vaker voor als je denkt. Met tethering kun je je software zo instellen dat er gelijk een backup gemaakt worden naar een externe harddisk of naar de cloud.

  Als je veel van dezelfde producten moet fotograferen met de zelfde achtergrond en op de zelfde manier kun je de “overlay mode” in Smart Shooter gebruiken. Zet de live view aan, onderwerp transparant en zet het nieuwe product op de juiste plaats. Transparantie weer omhoog, zet de live view weer uit en neem de volgende foto. “Overlay mode” is een geweldige time-saver voor product fotografen die veel foto’s moeten maken voor bijvoorbeeld webshops.

  Automatisme is doorslaggevend om snel en goed grote volumes productfoto’s te maken. Denk ook even aan: hoe het product binnen komt en wie het waar (tijdelijk) neerzet en opruimt, hoe snel je de gewenste foto’s kan maken, en hoe het proces verder te stroomlijnen zodat de klant de foto’s zo snel mogelijk heeft in het gewenste formaat.

  Met Smart Shooter 4 Pro is het zelfs mogelijk om meerder camera’s gelijk of na elkaar te laten afgaan zodat je in een keer alle hoeken op de foto hebt.
 3. Minder tijd kwijt aan retouching
  Wees eerlijk, retouching is niemands hobby en wordt vaak uitbesteed, dus zorgt voor vertraging in het uitleveren. Als je tethered schiet zie jij en je klant gelijk het resultaat. Op een groot scherm kunnen jij en je klant gelijk problemen zien en verhelpen. Hiermee voorkom je veel onnodig retouch werk en bespaar je dus tijd.
 4. Betere ervaring voor je klant
  Het is geen probleem als je klant niet bij de shoot kan zijn, met tethering kun je zelfs naar een online folder schieten, zodat je klant op afstand toch mee kan kijken en eventueel commentaar kan leveren. Hiermee krijg je gelijk de kans om met de input van de klant aan de slag te gaan en zijn input in je shoot mee te nemen. Je klant ziet gelijk wat jij doet dus geen verrassingen achteraf.
 5. Professionaliteit
  Als product fotograaf zijn je product foto’s niet het enige waar je aan moet denken als je wilt groeien. Als je een efficiënte tethered workflow hebt, met de juiste apparatuur maak je niet alleen goede foto’s, maar maak je een geweldige ervaring voor je klant. Je voelt je zelfverzekerder en bent professioneel. En dit kan ervoor zorgen dat je klant meer werk voor je heeft, of je aanbeveelt bij zijn collega’s

Nog meer tips me je product fotografie naar een hoger niveau te tillen?

Er zijn zoveel voordelen aan tethered schieten en evenveel manieren om je business te laten groeien. De voordelen van tethered schieten zijn onder andere: hogere kwaliteit foto’s die minder of niet geretouched hoeven te worden, sneller workflow, betere klantervaring en een professionele uitstraling.

Start vandaag nog, en download de gratis Tether Tools gids ” The Product Photographers’s Guide to Tethering

https://tethertools.com/the-product-photographers-guide-to-tethering/