PERSBERICHT: Nieuwe lijn met Frio producten, off-camera oplossingen voor kleine flitsers.

Hi Frio, rechts de
Frio Hold.

Imaging Brands (het moederbedrijf van Tether Tools) herintroduceert Frio Photo Light Mounting Gear. De perfecte manier om kleine apparaten zoals compact flitsers te bevestigen.

Phoenix, Arizona, USA. Met de slogan “Best. Cold Shoe. Ever” is de Frio lijn uitgebreid met een ruim assortiment off-camera oplossingen voor fotografen die hun professionele flitsers gebruiken op uitdagende en dynamische locaties, zoals bruiloften, evenementen, interieurs, kleine ruimtes en overal waar je maar kan bedenken.  

Frio startte als een degelijke accessoire om de kleine flitser en andere cold shoe apparaten stevig op een statief te zetten. En is nu is uitgebreid met andere oplossingen om je flitsers goed vast te zetten in kleine, beperkte ruimtes die anders niet goed verlicht worden. De Frio producten hebben een kleine foot-print, ze nemen nauwelijks ruimte in en zijn universeel. Ideaal als er even geen assistent is om de flitser vast te houden. De Frio serie biedt een simpele, praktische en veilige oplossing voor foto- en videografen die overal het beste licht mogelijk willen hebben.

De oorspronkelijke Frio cold shoe, gaat verder als de Frio HOLD. Met een ¼-“20 en een 3/8”-16 mount past hij op elk statief of adapter. Dankzij de “quick lock and release” techniek is dit de ideale vaste partner voor je kleine flitser. De cold shoe van je flitser is vaak erg fragiel en kwetsbaar maar dankzij de Frio HOLD is deze goed beschermd en zit hij goed vast op je statief.

“De eerste Frio was erg geliefd bij fotografen om zijn eenvoudige maar slimme design. De uitbreiding bestaat uit meerdere mounting oplossingen gebaseerd op hetzelfde idee; veelzijdigheid, duurzaam, stevig en mobiel” aldus Josh Simons, oprichter van Imaging Brands (Tether Tools)

Naast de Frio HOLD, zijn er de Frio Arch, Frio Stand, Frio Cling, Frio Grasp Mini en Grasp Bigi en de Frio Reach Kit. Allemaal blinken ze uit in veelzijdigheid en draagbaarheid voor moeilijk te belichte ruimtes. Met deze producten tackel je alle lichtuitdagingen die je als foto- of videograaf in een kleine ruimte tegenkomt.

“Imaging Brands heeft hiermee een probleem aangepakt waar veel foto- en videografen tegenaan liepen. Een gat in de markt dus.” Zegt Matt Hensler, hoofd marketing bij Imaging Brands. “We zagen een kans om met Frio alle problemen bij off-camera verlichting op te lossen, op een unieke manier. Met de herintroductie blijft toch de speelsheid van het oorspronkelijke merk behouden, terwijl alle Frio producten nog steeds divers en makkelijk in gebruik zijn.

Imaging Brands blijft natuurlijk nieuwe en verbeterde producten maken en leveren voor professionele foto- en videografen. Meer informatie over de Frio lijn vindt je online op https://friophoto.com