6 dingen die je nog niet wist over de TetherPro USB kabels

De oranje TetherPro USB kabels staan synoniem voor tethered fotograferen. En dat is niet voor niets. De TetherPro USB kabels zijn gemaakt volgens de hoogste USB standaard, inclusief de nieuwste technieken om te zorgen voor betrouwbare, snelle en continue overdracht van foto’s.

In dit artikel 6 handige tips over de TetherPro USB kabels

Welke kabel heb ik nodig?
Of je nu je camera net uit de doos haalt of wil starten met tethered fotograferen, helaas gebruiken niet alle camera’s dezelfde connectors. Tether Tools heeft de Search by Camera tool om je te helpen met de juiste kabel te vinden.

Mijn TetherPro USB kabel is maar 4.6 meter, en dus te kort,  kan ik die verlengen?
Of je nu op locatie bent of gewoon in je eigen studio, je wilt alle vrijheid om met je camera rond te lopen. voor USB2 en er TetherPro USB Active Extension Kabel (CU1917) waarmee je tot 20 meter kan tetheren zonder signaal verlies.

Voor USB3 is het wat lastiger, er is een verlengkabel, ook met Active Extension (CU3017), maar soms komt er toch niet genoeg stroom door je kabel en werkt het niet of niet goed. In het verleden was er een USB booster, maar omdat veel computers en camera’s nu USBC hebben is die er niet meer.

Om USBC te verlengen is er sinds kort de TBPRO3, TetherBoost Pro USBC Core Controller Extension Cable. Hiermee kun je je USBC kabel met 4.6 meter verlengen, dus in totaal bijna 10 meter, zonder verlies. Hiermee is Tether Tools echt uniek. Ook omdat de verlengkabel in het typische Tether Tools oranje is. (Ook leverbaar in zwart trouwens)

Waarom zijn de TetherPro USB kabels dikker dan de meegeleverde kabel?
Kijk maar naar de foto. De Tether Tools kabels is veel beter afgeschermd, de oranje beschermlaag is dikker maar ook de isolatie tussen de aders is dikker. Dit heeft 2 voordelen. Als eerste is betere bescherming voor de aders die de data overbrengen van je camera naar je computer. Maar ook bescherming tegen knikken en krullen. Ten tweede beschermt de dikkere kabel tegen interferentie van buitenaf en voorkomt ruis en signaal verlies.

Hoe kan ik het beste de kabel aan mijn camera vastmaken zonder dat hij eruit schiet, of uit mijn poort wiebelt?
Elke fotograaf die tethered schiet weet hoe hinderlijk het is als de kabel uit de poort valt/getrokken wordt. Vaak moet je dan je pc en/of camera herstarten en als iemand op je kabel staat kan de poort zelfs beschadigen (om maar niet te spreken dat je je ook je camera zou kunnen laten vallen…)

Tether Tools heeft daar 2 oplossingen voor. Als eerste natuurlijk de bekende JerkStopper Camera Support (JS020). Deze simpele en goedkope oplossing werkt in de meeste gevallen prima.

JS020 Clip-on Jerkstopper Tether Tools

Beter is de duurdere TetherBlock. Dit is een plaatje aan die je aan de onderkant van je camera schroeft met een gleuf voor de kabel. Deze TetherBlock vervangt de arcamount voor je statief. Zie onderstaand filmpje.

Waarom zou ik een oranje kabel nemen?
Bijna alle Tether Tools kabels zijn er in zwart of oranje. Wij adviseren de oranje om de volgende redenen. Oranje zie je goed in een donkere studio, maar ook op locatie valt hij op. En hij is makkelijk te vinden tussen je andere kabels. De kleur valt op zodat de kabel tijdens je shoot gezien wordt. TetherPro high-visibility kables zijn fel oranje zodat iedereen ze goed ziet zo ongelukken voorkomen worden. Want het vallen van je camera of andere dure apparatuur wil je natuurlijk niet.

Hoe kan ik het beste omgaan met mijn kabel?
Als fotograaf investeer je in de beste tools die er zijn om de beste resultaten te krijgen. De kwaliteitskabels van Tether Tools zijn die investering waard maar goed opbergen op opslaan zullen de levensduur verlengen. Als je hem niet goed oprolt kun je verbindingsfouten of storing ervaren. Gebruik daarom de Standard Organization Case om hem in op te bergen. The Fim Look heeft een goede video gemaakt over hoe je je kabels het beste kan oprollen zonder knikken of krullen. Gebruik altijd de natuurlijke bochten van je kabel.