Wat is een D-tap batterij?

Stel je eens voor, je bent op een locatie voor een fotoshoot. Je hebt je eigen set-up mee met allerlei producten die stroom nodig hebben. Maar nergens zijn stopcontacten in de buurt vinden. Fotografen zijn vaak opzoek naar verschillende manieren om genoeg stroom bij zich te hebben, zodat ze er de hele shoot mee vooruit kunnen. Het antwoord hierop komt in de vorm van een D-tap batterij. D-tap batterijen worden vaak gebruikt als accu voor led panels, flitsers, videocamera’s en monitoren. Tether Tools levert ze ook, maar door strenge veiligheidsvoorschriften is het verzenden vanuit de US erg kostbaar en zijn ze in Nederland niet concurrerend meer op de prijs.

D-tap batterij overzicht.

  • D-tap batterijen zijn oplaadbare lithium-ion batterijen
  • De term D-tap verwijst naar de female power port, die je kunt vinden op de batterij
  • V-mount of Gold mount verwijst naar de manier hoe de batterij vast zit aan een camera, ledpanieel, etc
  • veel voorkomend in video productie en daarom ook beschikbaar in verhuurbedrijven.

Wat is het verschil tussen V-Mount en Gold mount batterijen

De ONsite D-tap batterij met V-Mount docks, zoals de naam het al zegt, met een V-Mount systeem (zie afbeelding hieronder). Gold mount is een monteermethode die origineel ontwikkeld is door Anton Bauer. Het verwijst naar Gold Posts die aansluiten aan een camera of licht. Terwijl er twee verschillende Batterij types zijn, gebruiken beide batterijen een female D-tap plug om toegang te krijgen tot stroom. Onze ONsite Aero V-Mount is stroom compatible voor zowel de V-Mount als de Gold Mount batterijen, aangezien ze allebei D-tap plugs hebben. Alhoewel, de ONsite Aero V-Mount kan alleen aangesloten worden met de V-Mount batterijen.

Dus waar kan ik de D-tap batterij voor gebruiken?

Onze ONsite D-tap batterij heeft, net als veel andere D-tap batterijen ook een V-Mount voor makkelijke integratie met de ONsite Aero V-Mount en de Tether Table Aero. Gebruik de ONsite D-Tap naar AC Power Supply gecombineerd met de ONsite D-Tap batterij en je hebt voor 4 snel opgeladen USB ports en 2 AC outlets om jouw apparaten, zoals: Laptops, Camera batterijen, LED monitoren en LEDlampjes, Tablets, telefoons en meer op te laden, waar je ook maar stroom nodig hebt. Als je een USB-C port nodig hebt, onze ONsite D-Tap naar USB-C PD adapter geeft toegang tot 1 USB type C port en 1 USB type A port met 108W stroom om snel jouw toestellen op te laden zoals: Apple MacBooks, laptops, tablets, telefoons en geselecteerde camera’s.

links boven de D-tap batterij met daaronder de SDAC220, de ONsite D-tap to AC power supply
ONsite D-tap to USB/USBC power adapter, maakt van je D-tap batterij een usb oplader

Kan ik D-Tap batterijen huren en zijn ze TSA vriendelijk?

Fotografie en video verhuurbedrijven in jouw buurt verhuren misschien D-Tap batterijen. Vaak kun je tot wel 2 ONsite D-Tap batterijen met V-Mount meebrengen in een vliegtuig, in een handtas, met Toestemming van de Airline natuurlijk. Ze mogen niet in ingecheckte bagage zitten. Tip: Transport jouw ONsite D-Tap batterij in de originele verpakking, dit helpt niet alleen in de terminals, maar ook over de details van het aantal wattuur voor de vliegtuigmaatschappijen of TSA.