Waarom is externe camerapower belangrijk?

Het maakt niet uit wat voor soort fotografie of video’s je maakt, als je voor langere tijd wilt schieten is langdurige stroom een must. De ONsite Relay C Camera Power System laat je je camera continu opladen met elke externe USB-C accu. Leer waarom de ONsite Relay C Camera Power System met bijpassende coupler altijd in je tas moet zitten.

Volle batterijen bij reizen en op locatie fotoshoots.

Als je sterren-, nacht- of aan een andere buitenfotografie doet wordt het altijd aangeraden om niet teveel mee te nemen. Want veel gewicht dragen is natuurlijk niet fijn. Maar aan de andere kant, je wilt ook het liefst alles meenemen om je onderwerp het beste vast te leggen. Al zijn het mensen, de nachtlucht of andere onderwerpen. Een van de lastigste dingen om in te plannen, is hoeveel reservebatterijen je nodig hebt. Daarnaast moet je ook uitvogelen wanneer je de kans hebt om ze weer op te laden. Meestal eindig je in het midden van de fotoshoot met een lege batterij en geen enkele mogelijkheid om ze weer snel op te laden.

Op locatie kan de set-up iets uitgebreider zijn. Maar die kunnen ook langere tijd duren, van een halve dag tot 10 uur, of als het af is. Stroom is een belangrijk onderdeel van je shoot. Je wilt echt niet halverwege je werk ineens moet zoeken naar nieuwe batterijen in je tas. Wat nog erger is, wat als je vergeten bent om extra batterijen in te pakken, of je bent ze vergeten op te laden? Dat zou je hele shoot overhoopgooien.

Beide situaties kunnen voorkomen worden met de ONsite Relay C, want die zorgt ervoor dat je elke USB-C batterij, USB-C oplader en D-Tap adapters ermee kan opladen. Of je ze nu al hebt of niet, universele batterij packs kunnen bijna overal in de wereld gevonden worden. Dit maakt de ONsite Relay C een handig ding om te hebben omdat hij met elke USB accu samen werkt.

Een lange conference call met een DSLR/mirrorless camera?

Video conferencing of video bellen betekent elkaar zien en met elkaar praten alsof je bij elkaar zit, maar dan online, Conference calling is inmiddels een belangrijk en onmisbaar onderdeel geworden voor ons werk en contact met klanten en opdrachtgeveres. Veel fotografen zijn door noodzaak erg creatief geworden en zijn gebruiken gewoon hun DSLR/mirrorless camera als webcam. Maar hierdoor zij volle accu’s een van de belangrijkste onderdelen geworden als het aankomt op communicatie.

Wanneer je aan het video bellen bent met klanten, is het laatste waar je je druk om wilt maken wel of de batterij van je camera wel goed is opgeladen. De ONsite Relay C haalt dit probleem volledig weg. De ONsite Relay C verbindt zich gewoon met een USB-C powerbank, oplader of D-Tap batterij. Aan het andere uiteinde van de ONsite Relay verbindt het zich aan de Relay Camera Coupler, die weer vastzit aan de DSLR of mirrorless camera om je camera zonder onderbrekingen op te laden.

Algemene VS camera specifieke batterijen.

De ONsite Relay C Camera Power System is goedkoper en betrouwbaarder en ook nog eens mileuvriendelijker dan de merkspecifieke camera batterijen. Beschikbaar voor de meeste Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Fuji, Blackmagic en Olympus camera’s, de meeste Sony NP-F L- Series video monitors en lampen. Ook bruikbaar met camera’s en apparaten die tot 8V stroom nodig hebben. Je moet alleen de juiste coupler erbij hebben.

Maar het allerbeste is nog, het externe batterij pakket die je bij je draagt voor de stroom van je camera, is een standaard USB externe power bank. Dezelfde soort batterij die je normaal gesproken zou gebruiken voor je foto’s on the go (je telefoon dus).

Welke andere features heeft de ONsite Relay C?

Niet alleen laadt de ONsite Relay gemakkelijk je camera op met externe USB-C packs, het laat je het met twee batterijen tegelijk opladen. Dit geeft jou de kans om te “hot swappen” tussen de twee batterijen, zonder tijd te verliezen. De ONsite Relay C komt ook met een verstelbare siliconen band, zodat je hem kan vastbinden aan je tripod en ermee je kabels kan ordenen als ze niet in gebruik zijn. De ¼ – 20 thread om hem te koppelen aan een L-Bracket is een leuke eigenschap, zodat je hem samen met de TetherArca ONsite Relay for L-Brackets kunt gebruiken om hem vast te zetten op je camera voor een handig en makkelijk gebruik.

Al ben je aan het reizen, op locatie, aan het video bellen met klanten, de ONsite Relay C geeft je langdurige stroom toegang die nodig is voor fotografen die werken voor langere tijden. Meer weten over de mogelijkheden van externe camera power? of hulp nodig bij het kiezen van de juiste coupler voor jouw camera? Klik op deze link