TetherBoost? Waneer en waarom?

Tethered schieten met een USB 3.0 camera heeft zo z’n uitdagingen. Fotografen die de populairste camera’s gebruiken, zoals de Canon, Nikon, Phase One, Mamiya Leaf, Pentax en Sony kunnen meemaken dat de tethered connectie niet stabiel is, wegvalt . Of dat ze helemaal geen verbinding meer hebben. De TetherBoost pro USB 3.0 Core Controller zorgt voor consistente power, om ervoor te zorgen dat je stabiele verbinding hebt. Vooral als je tethered wil schieten en je gebruik maakt van een DSLR of medium format camera met een digitale back, aangesloten aan een computer via USB 3.0 kabel. De TetherBoost pro USB3.0 Core Controller zit in een duurzame aluminium behuizing en neemt de huidige frustraties onder fotografen die dit probleem meemaken weg.

NYC Digitech George Brooks legt uit waarom fotografen een tetherboost Pro USB 3.0 Core Controller nodig hebben:

“Camera’s zoals de Nikon D810, Canon 5D Mark IV, Phase One IQ series, en de Sony A7Rii die USB 3.0 gebruiken voor tethering, hebben een nieuw probleem. In tegenstelling tot de USB 2.0 kunnen USB 3.0 apparaten maximaal 900mA stroom trekken. Dit is geen probleem voor de robuustere poorten op een Mac Pro- of pc-werkstation. Maar de USB poorten op een MacBook Pro of iMacs bieden niet dezelfde prestaties. Hoewel ze over het algemeen voldoende stroom kunnen leveren om een verbinding met een standaard 4,6 meter tetherkabel te ondersteunen, kan dat niet gezegd worden bij het verlengen van de kabel. Dat is wanneer de TetherBoost uitkomst biedt. voor DSLR camera’s die de USB 3.0 Micro-B Connection gebruiken, zoals de Canon 5D Mark IV, 5DS, Nikon D810, en de Sony A7Rii.

Mijn ervaring heeft geleerd dat een TetherBoost vereist is als je kabels wilt gebruiken die langer zijn dan 4,6 meter, bij tethering maar een MacBook Pro. Persoonlijk vind ik het fijn om de TetherBoost te gebruiken als ik aan het tetheren ben naar mijn macbook Pro, gewoon voor de veiligheid.”

PS: Frank Doorhof doet dit ook met zijn Sony A7RIV (en voorgangers). Frank gebruik ook een powered USB3 HUB (een stevige Startech). Frank heeft aan de hub, dus eerst een CU3017, dan de TetherBoost en dan de CUC3215ORG naar USBC.

TetherBoost Pro USB 3.0 Core Controller Specificaties en Connection Setup.

 • TetherBoost is een zeer compatibele, hoogwaardige USB 3.0-controller
 • Bevat een USB 3.0 Super Speed zender/ontvanger fysieke laag (PHY) en een USB 2.0 High-Speed PHY (Dus een extra verbindingslaag)
 • Ondersteunt Super Speed, Hi-Speed en Full-Speed USB-verbindingen en is volledig backwards compatibel met alle USB 2.0- en USB 1.1-apparaten.
 • Implementeert meerdere transactievertalers (TT) die specifieke gegevens levert aan elke downstreampoort, waardoor gegevens op volledige snelheid op elke poort worden gegarandeerd.
 • voldoet aan USB specificatie revisie 3.0
 • voldoet aan USB batterij laden revisie v1.2
 • On-chip 8-bit micro-processor 
 • Multi Transaction Translator (TT)-architectuur
 • Geïntegreerde USB-transceiver
 • Slimme energiebeheer
 • Ondersteunt de snellaadfunctie, waardoor apparaten tot 1,5 A . kunnen opladen

in het kort, de TetherBoost Pro USB 3.0 Core Controller heeft de functie om slechte tethering connecties te fixen en zorgt er zelfs voor de fotografen met een langere kabel kunnen tetheren van hun camera naar hun laptop. Het hebben van een TetherBoost Pro USB 3.0 Core Controller kan je verbindingsproblemen oplossen en zelfs je tethering kabel verlengen indien nodig. Dit is een Must-have voor de alledaagse fotograaf met een USB3 camera.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.